El COPC, com a soci protector de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM), va participar el passat mes de juny, en les Jornades "Per una atenció integral: treball social, salut i salut mental" que van tenir lloc a Cosmocaixa.

Un cop més la FCCSM en la seva voluntat d'actuar i incidir en la promoció i millora de la salut mental a Catalunya ha impartit aquest passat cap de setmana les Jornades "Per una atenció integral: treball social, salut i salut mental" en les quals s'ha tractat l'interès de treballar la formació integral en salut amb institucions que desenvolupin estratègies més properes a les necessitats dels professionals.

Begoña Román va donar especial importància a la bioètica com a marc i a les cures pal•liatives com a model d'un excel•lent treball en equip. També es va destacar la importància del lideratge i no dels líders i la necessitat que hi ha actualment de que els professionals estiguin integrats en les xarxes. Com a professionals lliberals hi ha una tendència a prioritzar l'ètica professional sobre l'ètica cívica, quan en realitat som persones que treballem amb persones mitjançant persones.

A la Jornada es va posar de manifest que hi ha una aposta clara per integrar perspectives transversals a les polítiques de formació dels equips de salut, per així poder generar canvis, que es plantegen tant en el grau com en els postgraus, i ser així més competitius en habilitats tècniques, comunicatives, psicològiques i socials. Es proposa una atenció sanitària centrada en el consultant com a membre de la comunitat.

Josep Vilajoana, degà del COPC, va participar en la cloenda d'aquesta Jornada juntament amb la resta de col-legis professionals i els coordinadors dels grups de treball que van presentar les seves conclusions. El COPC aposta també per aquest model integrador que posa el subjecte en el centre de la atenció.