Cerquem voluntaris i voluntàries de més de 55 anys per al projecte: M3 Més xarxa. Més suport. Més integració (Mentoratges intergeneracionals a famílies en situació de risc d’exclusió social).

Des de l’Associació PDS —Promoció i Desenvolupament Social— i ITER-BSO —Benestar Salut i Organitzacions—, us convidem a participar en un projecte innovador per combatre l’exclusió social i promoure la resiliència de famílies i infants. El COPC considera que aquest projecte està en línia amb els objectius de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional (2012)

Si esteu interessats a participar en aquest projecte o en voleu més informació, envieu-nos un correu electrònic a pds@pdsweb.org

El mentoring consisteix en "relacions que aporten un benefici mutu, que no estan subjectes a judici, organitzades per tercers, que es desenvolupen quan les persones voluntàriament ofereixen el seu temps per donar suport i encoratjar altres que es troben en una situació de desavantatge, compartint experiències i coneixements, durant un període significatiu, ja sigui determinat o prolongat en el temps" (Carta Europea del mentoring, 2010).

Què volem fer?

Dissenyar, implementar i avaluar durant un mínim de 6 mesos un projecte pilot de mentoratge intergeneracional, acompanyament educatiu i convivència no residencial, amb famílies amb infants de 6 a 12 anys en situació de risc d’exclusió social.

Qui en seran els protagonistes?

•    Els infants i les seves famílies,
•    mentors sèniors (voluntaris de més de 55 anys membres del COPC) i
•    mentors júniors (voluntaris estudiants dels últims cursos de psicologia de la UB).

Cada col·lectiu pot complementar i donar suport a l’altre amb temps, experiència, afectivitat i relació. Els mentors sèniors donaran suport a les famílies i orientaran professionalment els mentors júnior, i els mentors júniors donaran suport als infants.

Mentors i mentores, els infants i les seves famílies poden intercanviar, compartir i descobrir conjuntament l’entorn quotidià a través de l’acompanyament educatiu en activitats de suport, joc, oci i reforç escolar, tant a casa de la família com als diferents espais públics de la ciutat. Disposaran d’una guia d’activitats estructurada en 4 eixos.

Què esperem aconseguir?

Incrementar el suport social, les habilitats socials i el sentiment de benestar de totes les persones que participin en el projecte, promovent i facilitant les relacions solidàries i d’ajuda mútua entre les persones de les tres generacions.